Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Testy: Cukier i słodziki
Testy: Nie daj się nabrać na brązowy kolor cukru! PRO-TEST: Nr 2 (185) luty 2018
 Cukier i słodziki Cukier i słodziki Nie daj się nabrać na brązowy kolor cukru! Wybierasz cukier brązowy, bo wydaje ci się zdrowszy od białego? Błąd! Proces produkcji obu tych cukrów niewiele różni się od siebie. Oba są rafinowane, a więc pozbawiane jakichkolwiek wartości odżywczych. Cukier brązowy swoją barwę zawdzięcza jedynie dodatkowi melasy.

👉 Zapewne zainteresuje cię też nasza nowa książka "Dieta bez diety. Przepisy" – 147 FIT przepisów – długo oczekiwana kontynuacja bestselleru "Dieta bez diety".

Dodatki do artykułu Nie daj się nabrać na brązowy kolor cukru!
PRO-TEST na Facebooku