Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Co otrzymujesz kupując
Abonament roczny
NIEOGRANICZONY DOSTĘP NA STRONIE DO BLISKO 300 TESTÓW
Nr 2 (18) luty 2003
Pojedynczy numer gazety w wersji elektronicznej
E-prenumerata półroczna
E-prenumerata obejmuje 6 kolejnych e-numerów gazety
Cena
89,00 zł
9,99 zł
49,00 zł
Wszystkie artykuły w numerze
 Test jogurtów truskawkowych PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Test jogurtów truskawkowych Do testu wybrano jogurty truskawkowe produkowane przez duże koncerny spożywcze i spółdzielnie mleczarskie. Próby zakupiono na rynku warszawskim w dużych sieciach sklepowych. Badania sensoryczne, mikrobiologiczne oraz badania parametrów fizykochemicznych wykonano w akredytowanym laboratorium.

Zakres badań obejmował:
- ocenę poprawności oznakowania etykiety więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 IDEAŁ SIĘGNĄ... TOALETY
Jedno z niemieckich wydawnictw zapowiedziało drukowanie książek na... papierze toaletowym. Tym samym chce podbić - jakże niedoceniany - rynek czytelników, którzy na sedesie lubią przeglądać np. ilustrowane magazyny. Z konieczności, umieszczone na papierze toaletowym utwory muszą być krótkie. Wydawnictwo zapowiada, że znajdą się na nim m.in. wiersze więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Sharon, zwany też persymonem lub kaki (Diaspyros kaki) rośnie na drzewach hebanowcach osiągających wysokość 8 m. Sam owoc przypomina wyglądem duże, pomarańczowe pomidory, ale za to smak ma dużo słodszy. Od dawna uprawiany jest w Chinach i Japonii, a obecnie również w Europie Południowej i Kalifornii.

Sharony jada się na surowo, suszone lub przetwarzane. Zawierają one więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Po tym, jak zajęliśmy się sprawą opisanego przez naszą Czytelniczkę "fatalnego rejsu" zorganizowanego przez firmę Euro-Sail, odezwały się do nas kolejne osoby, które czują się oszukane. Dziś drukujemy list właściciela firmy oraz jedną z odpowiedzi.

Szanowna Pani

W odpowiedzi na żądanie zwrotu opłaty za rejs informuję, że otrzymałem od kapitana, więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Jaka mąka?

Aby ciasto było pulchne, należy mąkę przesiać przez sitko, by nabrała powietrza. A jak rozpoznać, że mąka jest w dobrym gatunku? Jeśli ściśniemy ją w dłoni, powinna zbić się w grudki, ale po rozłożeniu palców, musi się natychmiast rozsypać. W dotyku jest miękka i delikatna, przy zgniataniu chrzęści, a smak ma lekko słodkawy.

Ciasto drożdżowe... więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Żyjemy w czasach, kiedy już nie tylko super szczupłe modelki zerkają na tabele z kaloriami. Liczą je teraz niemal wszyscy: sportowcy, muzycy, nauczyciele, a nawet dzieci. Czy obecnie tak modna "lekka" żywność, nazywana czasami żywnością fitness zdominuje rynek? Czy chrupkie pieczywo wyprze wkrótce staropolski bochenek chleba, a butelka wody mineralnej zastąpi kompot przy niedzielnym obiedzie? więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Już zbyt wiele osób straciło swoje często z trudem zaoszczędzone pieniądze na kupno wymarzonego domu czy mieszkania. Kto obroni klientów przed nieuczciwością i brakiem profesjonalizmu niektórych deweloperów?

Wskutek informacji o rozgoryczonych klientach firm deweloperskich, elektryzujących co jakiś czas opinię publiczną, pytanie: jak nie dać się wpuścić w budowlany więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Jak je nauczyć dokonywania wyborów, także tych związanych z zakupami? Jak je uodpornić na wielość towarów i usług, pułapki promocji i ofert, jak nauczyć gospodarowania portfelem?

Dzieci bardzo dobrze czują się w świecie otaczających je przedmiotów. Chwytają rączkami wszystko, co w zasięgu ręki. Pociąga je to, co kolorowe lub znajduje się w ruchu. - Gdy widzą więcej
 PRO-TEST: Nr 2 (18) luty 2003 Rynek sterydów jest w Polsce coraz lepiej zorganizowany, a wybór środków coraz większy. Sięgają po nie głównie ludzie młodzi. Chcą mieć piękne i umięśnione ciała jak najszybciej i jak najmniejszym nakładem pracy. Niektóre źródła podają, że nawet 80% bywalców siłowni może przyjmować anaboliki.

- Moją specjalnością jest kontrola masy ciała. Nie zajmuję więcej
PRO-TEST na Facebooku