Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Test naturalnych wód leczniczych Nie każda woda zdrowia doda PRO-TEST: Nr 1 (17) styczeń 2003 Test naturalnych wód leczniczych Nie każda woda zdrowia doda Większość wód rozlewanych w polskich uzdrowiskach można zaliczyć do kategorii wód leczniczych. Jednak ze względu na skomplikowaną procedurę prawną uznawania wód za lecznicze, producenci zazwyczaj określają swoje produkty jako naturalne wody mineralne. Jedynie takie wody jak Zuber, Jan, Słotwinka, Wielka Pieniawa, Franciszek, Henryk, Józef, Dąbrówka oraz kilka innych, sprzedawane są pod nazwą wód leczniczych. Które warto pić? To wykazał nasz test. więcej
Test czekolad mlecznych z orzechami Życie jak tabliczka czekolady... PRO-TEST: Nr 12 (16) grudzień 2002 Test czekolad mlecznych z orzechami Życie jak tabliczka czekolady... ...nigdy nie wiesz, co ci się trafi. I rzeczywiście - tak wynika z naszego testu. Polacy zajadają się czekoladą pod różnymi postaciami niezależnie od stopnia zamożności. Nie preferują przy tym szczególnie wyrobów zagranicznych. Czekolady krajowe cieszą

się takim samym uznaniem jak te importowane. Badania pokazują, że do tradycyjnych polskich marek są przywiązani przede wszystkim konsumenci starsi. Czy słusznie? więcej
Test podkładów Celuj w cerę! PRO-TEST: Nr 11 (15) listopad 2002 Test podkładów Celuj w cerę! Make-up z prawdziwego zdarzenia może sprawić, że marzenie o nieskazitelnej cerze nie będzie dłużej iluzją. Większość z 11 podkładów, które przedstawiamy wypadło "dobrze", ale część jest naprawdę droga.

"Droga prób i błędów wiedzie większość kobiet do znalezienia właściwego podkładu" - tak wynika z doświadczeń wizażystów. Dlaczego tak trudno znaleźć więcej
Test filmów fotograficznych Kolorowy zawrót głowy PRO-TEST: Nr 11 (15) listopad 2002 Test filmów fotograficznych Kolorowy zawrót głowy Większość z przetestowanych kolorowych filmów fotograficznych, zarówno negatywowych, jak i pozytywowych dobrze oddaje rzeczywiste kolory oraz odznacza się dużą ostrością. Niemniej jednak kilka z produktów biorących udział w teście oceniono tylko "zadowalająco".

W świecie Zachodu nastał czas turystów pstrykających zdjęcia. Dowód? Wystarczy zerknąć na pierwszy więcej
Test kremów przeciwzmarszczkowych Mikroskopijne efekty PRO-TEST: Nr 10 (14) październik 2002 Test kremów przeciwzmarszczkowych Mikroskopijne efekty Producenci kremów przeciwzmarszczkowych reklamują je zapewniając o wygładzeniu zmarszczek. Ale pewnej rzeczy nie zdradzają: gołym okiem efektu raczej nie dojrzymy. Co więcej, następnego dnia zniknie zupełnie.
więcej
Test szamponów przeciwłupieżowych Jak zeszłoroczny śnieg PRO-TEST: Nr 9 (13) wrzesień 2002 Test szamponów przeciwłupieżowych Jak zeszłoroczny śnieg Łupież może być nie lada zmartwieniem, kiedy niepostrzeżenie ląduje na naszych ramionach. Podpowiadamy więc, które szampony najlepiej zadbają o to, by łupież zniknął.
więcej
Test miksów Czy wiesz, czym smarujesz? PRO-TEST: Nr 9 (13) wrzesień 2002 Test miksów Czy wiesz, czym smarujesz? Mieszanki tłuszczowe dostępne na rynku możemy podzielić na dwie grupy: miksy masła z ciekłymi olejami roślinnymi (słonecznikowym i rzepakowym) oraz miksy masła z margaryną (utwardzonym tłuszczem roślinnym).
więcej
Test win musujących Wino na karnawał PRO-TEST: Nr 1 (5) styczeń 2002 Test win musujących Wino na karnawał Najsłynniejszym winem musującym jest szampan (champagne). Powstaje on w Szampanii, w stosunkowo chłodnym, najbardziej na północ wysuniętym rejonie uprawy winorośli we Francji. Na szampana składają się trzy odmiany kwaśnych winogron: Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier. I choć region Szampanii należy do najsłynniejszych, to dobrej jakości wina musujące wytwarzane są na całym świecie. więcej
 Jogurty naturalne i owocowe PRO-TEST: Nr 1 (5) styczeń 2002 Jogurty naturalne i owocowe OCENA PORÓWNAWCZA

Badania jogurtów przeprowadzono w lipcu oraz listopadzie 2001. Oznaczenia wykonano zgodnie z obowiązującą metodyką, zawartą w Polskich Normach.

Jogurty należą do grupy mlecznych napojów fermentowanych. i są bardzo wysoko cenioną kategorią produktów spożywczych. Wynika to z faktu, że charakteryzują się one nie tylko wysokimi walorami więcej
PRO-TEST na Facebooku