Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Test balsamów Niczego nie ujędrnią PRO-TEST: Nr 3 (31) marzec 2004 Test balsamów Niczego nie ujędrnią Jedyne, co sprawi, że nasza skóra stanie się jędrniejsza i bardziej naprężona, to sport i ruch. Balsam do ciała tego nie dokona, nawet gdy jego reklama nas o tym zapewnia. Niemiecka Fundacja Warentest porównała balsamy do ciała - te ujędrniające ze zwykłymi. więcej
Test wód niegazowanych Najgorsze i najlepsze PRO-TEST: Nr 3 (31) marzec 2004 Test wód niegazowanych Najgorsze i najlepsze Nasze testy wód mineralnych cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Dlatego, na powtarzające się prośby czytelników, ponownie drukujemy test wód niegazowanych z czerwca 2003 r., w przeddzień nowego testu wód, który ukaże się w czerwcu 2004 r. więcej
Test kaszek mleczno-ryżowych z owocami. Nie w kaszkę dmuchał PRO-TEST: Nr 1 (29) styczeń 2004 Test kaszek mleczno-ryżowych z owocami. Nie w kaszkę dmuchał Czy w kaszkach, które podajemy niemowlętom, znajdują się metale ciężkie takie jak ołów, kadm, rtęć czy arsen? A bakterie? Sprawdziliśmy, co kryje się w tych produktach przeznaczonych dla najmniejszych, najbardziej delikatnych konsumentów.

To, czym karmimy małe dzieci, zależy od ich wieku, a co za tym idzie - od ich specyficznych potrzeb żywieniowych. Wśród dostępnych więcej
Test kawy rozpuszczalnej Łyk dekadencji PRO-TEST: Nr 12 (28) grudzień 2003 Test kawy rozpuszczalnej Łyk dekadencji Kawa też może zawierać akryloamid podejrzewany o rakotwórcze działanie. Poza tym na jej jakość wpływa proces produkcji i użyte surowce. Przedstawiamy wyniki badań, z których dowiecie się, czy wasza ulubiona kawa jest rzeczywiście najlepsza.

O kawie... prawie wszystko

Naturalną ojczyzną kawy jest rejon Wyżyny Abisyńskiej (dzisiejsza Etiopia), gdzie więcej
Test metek W poszukiwaniu salmonelli PRO-TEST: Nr 11 (27) listopad 2003 Test metek W poszukiwaniu salmonelli Metka to kiełbasa z surowej, mielonej wieprzowiny. Jest smaczna, ale bardzo łatwo się psuje. Dlatego bywa źródłem zatrucia salmonellą. W teście międzynarodowym zbadaliśmy, czy bezpieczne są najpopularniejsze metki na polskim rynku.

Salmonella to bakteria o pałeczkowatym kształcie. Jeśli dostanie się do przewodu pokarmowego, wytwarzane przez nią toksyny mogą wywołać więcej
Test mleka UHT Biała nalewka PRO-TEST: Nr 10 (26) październik 2003 Test mleka UHT Biała nalewka Mleko dostarcza wszystkich składników pokarmowych niezbędnych do życia człowieka. Białka, cukry, tłuszcze, witaminy i sole mineralne występują w nim w optymalnych proporcjach zapewniających dobre ich wykorzystanie przez organizm. Które z mlek przez nas kupowanych jest najlepsze, a które najgorsze?


Do produkcji mleka sterylizowanego nadaje się tylko surowiec najwyższej więcej
Test pieprzu Nie pieprz bez sensu PRO-TEST: Nr 9 (25) wrzesień 2003 Test pieprzu Nie pieprz bez sensu Okazuje się, że połowa badanych marek pieprzu z rynku polskiego nie spełnia normy, bo zawiera zbyt dużo wody. Czy właśnie takiego pieprzu używacie? Sprawdziliśmy go w teście międzynarodowym. Jak wypada na tle przypraw dostępnych w Unii Europejskiej?

Szczypta pieprzu nada potrawie prawdziwie wyrazistego charakteru. Ale pieprz nie może być zanieczyszczony, zawierać pestycydów więcej