Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Test szamponów przeciwłupieżowych Jak zeszłoroczny śnieg PRO-TEST: Nr 9 (13) wrzesień 2002 Test szamponów przeciwłupieżowych Jak zeszłoroczny śnieg Łupież może być nie lada zmartwieniem, kiedy niepostrzeżenie ląduje na naszych ramionach. Podpowiadamy więc, które szampony najlepiej zadbają o to, by łupież zniknął.
więcej
Test miksów Czy wiesz, czym smarujesz? PRO-TEST: Nr 9 (13) wrzesień 2002 Test miksów Czy wiesz, czym smarujesz? Mieszanki tłuszczowe dostępne na rynku możemy podzielić na dwie grupy: miksy masła z ciekłymi olejami roślinnymi (słonecznikowym i rzepakowym) oraz miksy masła z margaryną (utwardzonym tłuszczem roślinnym).
więcej
Test win musujących Wino na karnawał PRO-TEST: Nr 1 (5) styczeń 2002 Test win musujących Wino na karnawał Najsłynniejszym winem musującym jest szampan (champagne). Powstaje on w Szampanii, w stosunkowo chłodnym, najbardziej na północ wysuniętym rejonie uprawy winorośli we Francji. Na szampana składają się trzy odmiany kwaśnych winogron: Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier. I choć region Szampanii należy do najsłynniejszych, to dobrej jakości wina musujące wytwarzane są na całym świecie. więcej
 Jogurty naturalne i owocowe PRO-TEST: Nr 1 (5) styczeń 2002 Jogurty naturalne i owocowe OCENA PORÓWNAWCZA

Badania jogurtów przeprowadzono w lipcu oraz listopadzie 2001. Oznaczenia wykonano zgodnie z obowiązującą metodyką, zawartą w Polskich Normach.

Jogurty należą do grupy mlecznych napojów fermentowanych. i są bardzo wysoko cenioną kategorią produktów spożywczych. Wynika to z faktu, że charakteryzują się one nie tylko wysokimi walorami więcej
 Test miksów PRO-TEST: Nr 4 grudzień 2001 Test miksów Co czwarta mieszanka masła i olejów ma jakąś wadę - tak stwierdziła Inspekcja Handlowa, która ostatnio skontrolowała jakość wyrobów mlecznych. Mieszanki masła i olejów (o wartości aż 21% wszystkich przebadanych) znajdowały się w niewłaściwie oznakowanych opakowaniach. Produkty o wartości 17% miały złą jakość. Na szczęście zaniżoną masę netto stwierdzono w wyrobach o więcej
PRO-TEST na Facebooku