Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
 Jogurty naturalne i owocowe PRO-TEST: Nr 1 (5) styczeń 2002 Jogurty naturalne i owocowe OCENA PORÓWNAWCZA

Badania jogurtów przeprowadzono w lipcu oraz listopadzie 2001. Oznaczenia wykonano zgodnie z obowiązującą metodyką, zawartą w Polskich Normach.

Jogurty należą do grupy mlecznych napojów fermentowanych. i są bardzo wysoko cenioną kategorią produktów spożywczych. Wynika to z faktu, że charakteryzują się one nie tylko wysokimi walorami więcej
 Test miksów PRO-TEST: Nr 4 grudzień 2001 Test miksów Co czwarta mieszanka masła i olejów ma jakąś wadę - tak stwierdziła Inspekcja Handlowa, która ostatnio skontrolowała jakość wyrobów mlecznych. Mieszanki masła i olejów (o wartości aż 21% wszystkich przebadanych) znajdowały się w niewłaściwie oznakowanych opakowaniach. Produkty o wartości 17% miały złą jakość. Na szczęście zaniżoną masę netto stwierdzono w wyrobach o więcej
PRO-TEST na Facebooku