Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Podobne artykuły +
Test ekspresów do kawy: Mistrz espresso
Test kawy espresso: Kawa na ławę
Test ekspresów ciśnieniowych: Wyśmienita kawa z najtańszego ekspresu
Test ekspresów na kapsułki: Który ekspres najlepszy?
Test ekspresów do kawy: Wybierz najlepszy!
Test ekspresów do kawy: Reklama to nie wszystko
Test ekspresów ciśnieniowych: Jeden przycisk, dużo pracy
Test ekspresów ciśnieniowych: Espresso za 6 tysięcy
Test ekspresów ciśnieniowych: Pod ciśnieniem
Test ekspresów ciśnieniowych: Idealne zaparzanie
Test ekspresów do kawy: Kawa ekspresem!
Test ekspresów przelewowych: Pojedynek na kawy
Test czajników elektrycznych: Muzyka z czajnika
Test ekspresów do kawy: Kawowa ekspresja
Test kaw rozpuszczalnych: Trucizna w kawie
Test ekspresów do kawy: Ekspres(ja) do kawy
Test kawy mielonej: Moc małej czarnej
Test kawy rozpuszczalnej: Łyk dekadencji
Testy: Kawa Cappuccino
Udostepnij
Testy: Kawa Cappuccino PRO-TEST: Nr 7-8 (57) lipiec-sierpień 2006
Kawa Cappuccino Test kawy cappuccino Test kawy cappuccino Za dużo cukru, za mało pianki Rozpuszczalna kawa cappuccino, czyli proszek, który zalewamy gorącą wodą, niewiele ma wspólnego z prawdziwym włoskim cappuccino. Opakowania zazwyczaj wprowadzają konsumentów w tym względzie w błąd.

Łyżeczka zanurza się w białej, sztywnej, grubej piance mlecznej, a z filiżanki wydobywa się jedyny w swoim rodzaju aromat espresso. Delektowanie się świeżo zaparzonym cappuccino to prawdziwa przyjemność dla zmysłów. Niestety jednak z wyglądem i smakiem takiego prawdziwego cappuccino testowane produkty miały niewiele wspólnego.

Parę sztuczek

Tak naprawdę to nic w tym dziwnego. Zarówno skład, jak i sposób przygotowania prawdziwego cappuccino i testowanych produktów instant są całkowicie odmienne. Oryginalne cappuccino przyrządza się z niewielu składników: gorącego spienionego mleka, kawy espresso i ewentualnie cukru. Rozpuszczalne cappuccino z testu tych składników zawiera znacznie więcej, nawet kilkanaście. Producenci uciekają się tu do paru sztuczek i dodają substancje, które poprawiają wygląd i smak proszku, aby ten po przyrządzeniu jak najbardziej przypominał napój o nazwie widniejącej na opakowaniu: "cappuccino". Dodają więc stabilizatory, utwardzone tłuszcze, aby uzyskać lepszą piankę, aromaty dające smak mleczny i przede wszystkim dodają cukier. ...Czy chcesz poznać pełną treść i wyniki tego testu?
Dokonaj jego zakupu. Możesz zapłacić przelewem, kartą lub SMS-em.
Co otrzymujesz kupując
Abonament roczny
NIEOGRANICZONY DOSTĘP NA STRONIE DO BLISKO 300 TESTÓW
Nr 7-8 (57) lipiec-sierpień 2006
Pojedynczy numer gazety w wersji elektronicznej
Test kawy cappuccino
Za dużo cukru, za mało pianki

Pojedynczy test w wersji elektronicznej
Test kawy cappuccino Za dużo cukru, za mało pianki
Pojedynczy test w wersji elektronicznej z dostępem przez SMS.
E-prenumerata półroczna
E-prenumerata obejmuje 6 kolejnych e-numerów gazety
Cena
89,00 zł
9,99 zł
7,99 zł
12,30 zł
49,00 zł
Załączniki do artykułu Artykuł w wersji PDF
PRO-TEST na Facebooku