Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Artykuły: Kontrola mięsa i wędlin
Udostepnij
Artykuły: Za mało mięsa w mięsie PRO-TEST: Nr 7-8 (79) lipec-sierpień 2008
 Kontrola mięsa i wędlin Kontrola mięsa i wędlin Za mało mięsa w mięsie Jakość wędlin się poprawia, ale coraz gorzej jest z ich oznakowaniem. Parówki cielęce bez śladu w nich cielęciny – na taki i podobne produkty możemy trafić podczas zakupów.

Blisko 9% partii przetworów mięsnych ma wadliwą jakość – to wynik kontroli, jaką w pierwszych miesiącach 2008 r. przeprowadziła Inspekcja Handlowa. Natomiast oznakowanie niezgodne z przepisami odnotowano w przypadku aż 25% skontrolowanych partii mięsa i przetworów mięsnych
Załączniki do artykułu Artykuł w wersji PDF