Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Testy: Sól
Testy: 3 praktyczne porady PRO-TEST: Nr 7-8 (101) lipiec-sierpień 2010
 Sól Sól 3 praktyczne porady - Jedz dużo warzyw i owoców, produktów pełnoziarnistych i mlecznych o obniżonej zawartości tłuszczu.
- Ogranicz spożycie produktów wysokoprzetworzonych, w tym i dań na wynos lub do podgrzania w mikrofalówce. Jeśli zjesz taką potrawę w danym tygodniu, uważaj, aby pozostałe dania jedzone w tym tygodniu nie zawierały dużo sodu.
- Jeśli kupujesz sól, sprawdź na opakowaniu, czy jest to sól jodowana. Przynajmniej dostarczy ci niezbędnego jodu.
Dodatki do artykułu Słone mity
3 praktyczne porady