Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Co otrzymujesz kupując
Abonament roczny
NIEOGRANICZONY DOSTĘP NA STRONIE DO PONAD 400 TESTÓW
Nr 10 (203) Październik 2019
Pojedynczy numer gazety w wersji elektronicznej
E-prenumerata półroczna
E-prenumerata obejmuje 6 kolejnych e-numerów gazety
Cena
98,00 zł
12,99 zł
49,00 zł
Wszystkie artykuły w numerze
 Test oczyszczaczy powietrza PRO-TEST: Nr 10 (203) Październik 2019 Test oczyszczaczy powietrza 22 OCZYSZCZACZE POWIETRZA W TEŚCIE: Niezależny test oczyszczaczy powietrza przeprowadzony w laboratorium pokazał, że rzeczywista wydajność oczyszczaczy często nie pokrywa się z deklaracjami producentów co do skuteczności usuwania szkodliwych cząsteczek z pomieszczenia. Test wyłonił jednak również najlepsze oczyszczacze.

Zaraz dowiesz się, które oczyszczacze więcej
 Test opon zimowych 2019 PRO-TEST: Nr 10 (203) Październik 2019 Test opon zimowych 2019 30 OPON ZIMOWYCH W TEŚCIE: Opony zimowe muszą radzić sobie na śniegu i lodzie. Ale nawet zimą o wiele częściej wożą cię po mokrym asfalcie. Dlatego zachowanie na mokrej nawierzchni to najważniejsze kryterium oceny 30 opon zimowych, które eksperci przetestowali przed sezonem zimowym 2019/2020.

Tym razem badacze przyjrzeli się 15 oponom zimowym do małych samochodów więcej
 Podwójna jakość produktów PRO-TEST: Nr 10 (203) Październik 2019 Podwójna jakość produktów Z pozoru ten sam napój, a jednak okazuje się, że kupując go w różnych europejskich krajach, otrzymujesz coś innego. To tylko jeden z przykładów podwójnej jakości produktów, których w sklepach znajdziesz jest mnóstwo.   Wraz z popularnym napojem – Fantą – polscy konsumenci wypijają ponad dwa razy więcej cukru więcej
 Produkty kultowe PRO-TEST: Nr 10 (203) Październik 2019 Produkty kultowe HISTORIA HAMBURGERA: Początki hamburgera nie są dokładnie znane. Wiadomo tylko, że jeszcze w drugiej połowie XIX w. próżno było go szukać w kuchniach Amerykanów.

Jedzono wówczas za to mieloną wołowinę, którą do Stanów przywieźli niemieccy imigranci na początku XIX w. Stąd też nazwa dania: Hamburg steak. Ale jak doszło do powstania hamburgera?

Początek z pośpiechu więcej