|
|
|
Co otrzymujesz kupując
|
|
|
|
Cena
|
98,00 zł
|
12,99 zł
|
49,00 zł
|
|
|
|
Wszystkie artykuły w numerze
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Test wód źródlanych
Jak wskazują badania, większość z nas używa do celów kuchennych - gotowania i przygotowywania napojów - wody wodociągowej, pobieranej z kranu. Z wód źródlanych korzystamy jeszcze stosunkowo rzadko, ale z roku na rok liczba Polaków przedkładających wody źródlane nad "kranówkę" systematycznie rośnie.
Wzrasta też świadomość, że naturalne wody źródlane to nie
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Mało znana roślina
Trzcina cukrowa (Saccharum officinarum), już od czasów starożytności wykorzystywana do produkcji cukru, należy do rodziny traw i osiąga wysokość do 6 m. Do dziś głównym źródłem cukru w gospodarce światowej jest trzcina cukrowa. W Brazylii, która cukru z trzciny produkuje najwięcej, większość zbiorów tej rośliny przeznacza się jednak na wytwarzanie etanolu. Trzcina cukrowa to również składnik rumu.
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Okiem konsumenta
W jednym z amerykańskich stanów psom nie wolno szczekać po 19.00. W Polsce - spacerować bez smyczy i kagańca oraz siusiać na trawnikach. Co łączy te przepisy? To, że są równie trudne do wyegzekwowania...
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Kupujemy lodówkę
Dobra lodówka zużywa niewiele energii, a przy tym utrzymuje stałą temperaturę niezależnie od tego, jaka temperatura panuje w pomieszczeniu. Niestety nie wszystkie spełniają te wymagania. Na co jeszcze zwracać uwagę, kiedy kupujemy lodówkę?
W tym artykule:
- Podpowiadamy Ci, co jest ważne przy wyborze lodówki
- Przedstawiamy też rady dla kupujących, które zdradzili nam sprzedawcy chłodziare
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Rośnie w Polsce grupa smakoszy gustujących nie tylko w markowym winie czy ekskluzywnych alkoholach wysokoprocentowych, ale i w staropolskich, szlachetnych miodach pitnych. Co ważniejsze, rośnie także liczba producentów tego tradycyjnego i zdrowego polskiego napitku.
Francja ma koniak, Szkocja ma whisky, a Polska ma miody pitne. Tylko w Polsce przetrwała na dużą skalę tradycja
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Miód - jedną z najcenniejszych i najsmaczniejszych substancji odżywczych - dostarcza nam natura. A ściślej pszczoły, które ciężko harując, wytwarzają go z nektaru i spadzi roślin.
O leczniczych właściwościach miodu ludzie wiedzieli już od dawna. Zbierają go i jedzą od tysięcy lat.
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Wybór grillów jest ogromny: od węglowych przez gazowe po elektryczne; od stalowych po żeliwne; od malutkich, a nawet jednorazowych po ogromne, dwupoziomowe; od okrągłych beczkowych po prostokątne. Jaki więc kupić?
Potrawy z każdego grilla wyjdą równie smacznie i zdrowo - są niezwykle aromatyczne i zawierają mało tłuszczu (do pieczenia nie musimy go używać, a co
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Czy w dzisiejszych czasach podboju kosmosu, odkryć naukowych i powszechnego dostępu do wiedzy, można jeszcze wierzyć we wróżki? Jak najbardziej. Tłok w gabinetach wielkomiejskich wróżek czy na targach medycyny niekonwencjonalnej i dobitnie przekonuje, że i dziś nie brak ludzi, którzy ciągle wierzą w cuda.
Wróżki XXI w. w niczym nie przypominają postaci z bajek i legend.
więcej
PRO-TEST:
Nr 5 (44) maj 2005
Otyłość europejskich dzieci obciąży... reklamodawców. Wspólnota stawia opór reklamie junk food.
Otyłość, dotąd postrzegana jako problemem Amerykanów, dziś oficjalnie określana jest jako epidemia zagrażająca Europie. Szczególnie poważne rozmiary osiąga ona w odniesieniu do dzieci i młodzieży.
więcej