|
|
Co otrzymujesz kupując
|
|
|
Cena
|
98,00 zł
|
15,99 zł
|
|
|
Wszystkie artykuły w numerze
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Test laptopów
12 NOTEBOOKÓW W TEŚCIE: Za zwycięzcę testu zapłacimy najwięcej. Pozostałe dobrze ocenione notebooki kosztują ponad połowę mniej. Który warto więc wybrać?
Jeszcze nigdy notebooki nie były tak tanie, jak dziś. Ich ceny spadły w ostatnich czterech latach mniej więcej o połowę. Swój udział w tej obniżce cen mają między innymi netbooki – mniejsze wersje
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Test stoków narciarskich w Austrii
860 kilometrów tras narciarskich, 270 wyciągów i ponad metr świeżego śniegu – to wszystko czeka na narciarzy w austriackim regionie Ski amadé koło Salzburga. Brzmi zachęcająco? Sprawdziliśmy, jak slogany z kolorowych prospektów mają się do rzeczywistości.
Ski amadé jest jednym z najczęściej wybieranych alpejskich regionów do uprawiania zimowych sportów
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Test nawigacji GPS
16 NAWIGACJI SAMOCHODOWYCH W TEŚCIE: Czy droga nawigacja samochodowa jest warta swojej ceny? Okazuje się, że tani, podstawowy model GPS-u może być lepszym wyborem od znacznie droższego urządzenia tej samej marki.
Przedstawiamy test przenośnych nawigacji GPS, w którym porównano po dwa modele ośmiu marek: jeden tańszy, drugi droższy. Co się okazało? Wypasione
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Kontrola stacji paliw
Czy kiedy tankujesz, możesz mieć pewność, że wlewane do baku paliwo nie uszkodzi silnika? Okazuje się, że nie zawsze. Wyjątkowo złą jakość ma biopaliwo – aż 33% zbadanych próbek biopaliwa miało różne nieprawidłowości.
Podczas gdy na wadliwe biopaliwo natknąć się łatwo, okazuje się, że jakość benzyny i oleju napędowego jest na szczęście znacznie lepsza. Co więcej, wciąż się poprawia – wynika z raportu Inspekcji Handlowej
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Dania gotowe
Mrożona pizza, gołąbki ze słoika, zupka w proszku – to coraz częstsze menu Polaków. Dziś żywność ma już nie tylko zaspokajać głód. Ma być też praktyczna, szybka i prosta w przygotowaniu. Coraz mniejszy wkład w to, co zjadamy, ma rolnik, coraz większy za to chemik z laboratorium.
Czy pamiętasz, jak gotuje się prawdziwy bigos albo flaki? Aby spróbować
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Prognozy pogody
Wyjątkowo sroga w tym roku zima sprawia, że z coraz większą podejrzliwością przyjmujemy prawdy o ociepleniu klimatu. Cały świat śledzi doniesienia z kolejnych miejsc na świecie, w których śnieżyce i mróz paraliżują codzienne życie. Pogoda znów nas w tym roku zaskoczyła. Czy wiara w prognozy pogody ma w ogóle sens?
Pogoda nie po raz pierwszy nie jest
więcej
PRO-TEST:
Nr 2 (96) luty 2010
Mało znany owoc
Bataty (Ipomoea batatas), zwane też słodkimi ziemniakami, pochodzą z Ameryki Środkowej, a uprawia się je w strefie międzyzwrotnikowej. Na płożących się łodygach wyrastają potężne podłużne bulwy, mogące ważyć nawet do 5 kg – to właśnie słodkie ziemniaki. Mają kolor żółtobrązowy lub bladoczerwony. Po przekrojeniu bulwy wydzielają mleczny sok, który można pić. Niekiedy miąższ ten jest żółty lub pomarańczowy
więcej