Uwaga! Ta strona używa plików cookies i podobnych techonologii (kliknij aby poznać politykę plików Cookies)
Akceptuj i zamknij
Testy: Majonezy
Udostepnij
Testy: Majonezy PRO-TEST: Nr 4 (20) kwiecień 2003
Test majonezów Smacznego jajka! Majonezy i sosy majonezowe stały się nieodłącznym składnikiem sałatek, surówek, kanapek, dań z mięs i ryb, a także wielu przystawek.

Cieszą się niesłabnącą popularnością, tym bardziej, że z roku na rok przybywa wciąż nowych odmian tego produktu, a także sosów na jego bazie. Producenci prześcigają się w tworzeniu nowych smaków i nazw majonezów. Majonezy stołowe, wyborowe, dekoracyjne, babuni, napoleońskie - mamy pełen wybór. Ostatnio wzrastającą popularnością cieszą się majonezy "light", przeznaczone dla osób dbających o linię. Obniża się w nich zawartość tłuszczu do poniżej 50%. Należy jednak mieć świadomość, że majonezy, nawet te mniej kaloryczne, nie są dietetyczne i bardzo pobudzają apetyt.

Do testu wybrano majonezy cieszące się największą popularnością wśród konsumentów: Hellmann’s Babuni, Kielecki, Mosso Napoleoński, Motyl Stołowy, Roleski Stołowy i Winiary Dekoracyjny. Próby zakupiono w dużych sieciach sklepowych. Badania sensoryczne, mikrobiologiczne oraz badania parametrów fizykochemicznych wykonano w akredytowanym laboratorium.

Zakres badań obejmował:

- ocenę poprawności oznakowania etykiety;
- badania sensoryczne - ocenę wyglądu ogólnego, barwy, smaku, zapachu i konsystencji majonezów; ...Czy chcesz poznać pełną treść i wyniki tego testu?
Dokonaj jego zakupu. Możesz zapłacić przelewem lub kartą.
Co otrzymujesz kupując
Abonament roczny
NIEOGRANICZONY DOSTĘP NA STRONIE DO PONAD 400 TESTÓW
Nr 4 (20) kwiecień 2003
Pojedynczy numer gazety w wersji elektronicznej
Test majonezów
Smacznego jajka!

Pojedynczy test w wersji elektronicznej
E-prenumerata półroczna
E-prenumerata obejmuje 6 kolejnych e-numerów gazety
Cena
98,00 zł
12,99 zł
9,99 zł
49,00 zł